"För ett nytt ledarskap för Sverige!"

Rickard Nordin

Ensamstående pappa och klimat- och energipolitisk talesperson i riksdagen (C) med intresse för e-sport. Streamar på Twitch och driver personvalskampanj i Gbg.

Göteborg| Centerpartiet| Miljö| Val| Riksdagen| Arbetslöshet| jobb| Riksdag| Energi| Bostäder| Media| Personval| Klimat| Stadsmiljö| Kollektivtrafik| Biljettsystem| Västtrafik| Skatt| Barn| Cyklism| Träd| e-sport| solel| förnybar energi| Infrastruktur

24

okt

Länge leve lobbyismen!

onsdagen den 24 oktober 2007

Får idag kring 13-tiden besked om att Kommunstyrelsens ärende 2:5 blivit återremitterat till stadskansliet. Ärendet behandlar etisk upphandling i Göteborgs stads regi. Att ärendet blir återremitterat beror på att man vill ta regionens nya upphandlingspolicy i beaktande.

Det är en person som stått bakom detta. Hade inte denna person satt igång en lobby-kampanj igår morse, hade ärendet antagligen gått igenom och blivit både urvattnat och problematiskt. (I praktiken hade man blivit tvungen att sluta handla med Kina och t.ex. diskriminering fanns inte med.) När jag satte igång min kampanj igår var jag inte säker på utgången, men en sak är säker – vet man vad man pratar om och är lite påstridig kommer man långt.

Göteborg har här en chans att ta ett stort steg framåt när det gäller att ta sitt ansvar globalt sett. Om kommunen tar samma upphandlingspolicy som regionen redan gjort, kommer människor att påverkas över hela världen. Barn kommer slippa arbete och deras föräldrar kommer ha råd att låta dem gå i skolan. Mamma och pappa kommer få mer jämställda löner och risken att mamma eller pappa dör i en arbetsplatsolycka, eller tvingas svälta för att lönen inte kommer, lär minska avsevärt!

Det är så fantastiskt att det faktiskt går att påverka politiken ibland. Och jag lovar er – om ärendet går igenom enligt mitt önskemål när det kommer tillbaka till KS, då skaffar jag Facebook! Jag lovar också att bjuda alla som så önskar på segerfest för att fira att de mänskliga rättigheterna.

0