"För ett nytt ledarskap för Sverige!"

Rickard Nordin

Ensamstående pappa och klimat- och energipolitisk talesperson i riksdagen (C) med intresse för e-sport. Streamar på Twitch och driver personvalskampanj i Gbg.

Göteborg| Centerpartiet| Miljö| Val| Riksdagen| Arbetslöshet| jobb| Riksdag| Energi| Bostäder| Media| Personval| Klimat| Stadsmiljö| Kollektivtrafik| Biljettsystem| Västtrafik| Skatt| Barn| Cyklism| Träd| e-sport| solel| förnybar energi| Infrastruktur

20

dec

Inför skyddsjakt…

torsdagen den 20 december 2007

på bilister!
I bilaga 4 i jaktförordningen kan skyddsjakt på vissa djur tillåtas om de ”Orsakar allvarlig skada eller olägenhet”. ”Jakträttshavare får under samma tid bedriva jakt … i en anläggning för att där förhindra skada eller annan olägenhet”.

På vägen, som jag anser vara en anläggning, borde vi skjuta av ett antal bilister för att förhindra att jag blir skadad. Dagligen får jag tvärnita för att undvika kollisioner, trots att det är jag som har företräde. Inte undra på att folk väljer att ta bilen, jag väntar bara på den dag jag blir påkörd på riktigt. Många reflekterar inte ens över cyklisters rättigheter när de sätter sig bakom ratten. Hur ska vi nu upp till K2020 om bilisterna får härja fritt? Nä, det är nog dags att börja skjuta av lite bilister. Det skulle vara bra både för trafiken och miljön. Och vi är ju alldeles för många på den här planeten också, så varför inte?

0