"Din gröna liberal från Göteborg"

Rickard Nordin

Riksdagsledamot och Ordförande för Centerpartiet i Göteborg. Ledamot av kollektivtrafiknämnden som tycker att det är alldeles för lite grönt och frihet i Västsverige.

Göteborg| Centerpartiet| Miljö| jobb| Val| Arbetslöshet| Riksdagen| Media| Bostäder| Kollektivtrafik| Stadsmiljö| e-sport| Infrastruktur| Träd| Riksdag| Järnväg| Arbetsförmedlingen| byråkrati| USA| Barn| Cyklism| Personval| Biljettsystem| Energi| Västtrafik

22

dec

Vad hände med friheten?

lördagen den 22 december 2007

Ja, vart tog den vägen egentligen? Friheten att själv välja hur mycket du ska satsa på att försäkra dig. Jag som i princip aldrig blir sjuk behöver ju inte satsa lika mycket på en sjukförsäkring som den som behöver vara hemma oftare. Att alliansregeringen nu ska sätta ett tak på ersättningen oavsett privat försäkring eller inte känns ju helt sjukt. Om jag vill satsa de pengar som jag skattat för i en försäkring i fall att jag skulle bli sjuk, så är det väl min egen ensak, inte ska staten straffa mig genom lägre ersättning om försäkringen skulle falla ut för det. Nu får de faktiskt ge sig!

Det spelar mindre roll hur man från moderat håll försöker bortförklara det hela. Detta känns som ett sätt att dra in mer pengar till statskassan, men jag ser inte behovet… Och det är ju ingen som talar om några 100% av lönen, utan ett par procent mer, för att man ska klara av sitt sjukdomstillstånd lite bättre. Att säga att man sparkar på dem som ligger är fel, detta handlar om att rycka undan tjockmattan för dem som har vett att planera för ett tungt fall.

Det är och förblir upp till mig att avgöra hur mycket extra försäkrad jag ska vara och staten ska stå för ett grundskydd och ett grundtrygghetspaket, sen är det upp till var individ att komplettera detta grundskydd, svårare än så är det inte!

Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0

0