"För ett nytt ledarskap för Sverige!"

Rickard Nordin

Ensamstående pappa och klimat- och energipolitisk talesperson i riksdagen (C) med intresse för e-sport. Streamar på Twitch och driver personvalskampanj i Gbg.

Göteborg| Centerpartiet| Miljö| Val| Riksdagen| Arbetslöshet| jobb| Riksdag| Energi| Bostäder| Media| Personval| Klimat| Stadsmiljö| Kollektivtrafik| Biljettsystem| Västtrafik| Skatt| Barn| Cyklism| Träd| e-sport| solel| förnybar energi| Infrastruktur

10

nov

GC-bana längs Letsegårdsvägen – Lösningar istället för problem

tisdagen den 10 november 2009

Idag på morgonen, vilket snarare kändes som inatt cyklade jag ner de 12km från Majorna till Billdal. Jag hade lovat att delta i ett frukostmöte kring byggandet av en gång- och cykelbana längs Letsegårdsvägen i Billdal. Regn och blåst gjorde att de 40 minutrarna inte direkt var uppskattade på min väg nedåt.


Vanligtvis brukar möten av det här slaget betyda att ett lokalt gäng samlat in namnunderskrifter för att protestera mot att inget görs. Sedan kräver man att det händer något och blir sura när det inte finns pengar. Mötena brukar inte vara speciellt givande. Men idag var ett lysande undantag.

Jag möttes av Jeanette, Martin och ett par andra som är initiativtagarna till det hela. När de hade samlat in namnunderskrifter och pratat med trafikkontoret (som obegripligt svarat att det är en ”relativt säker skolväg”) men fått kalla handen tog de saken i egna händer. De har därefter tagit fram en förstudie med både förslag till sträckning, kostnader och kartor. Jag blev riktigt imponerad. Äntligen människor och ett lokalt initiativ som ser lösningar istället för problem. De har varit i kontakt med de få markägare som berörs och fått godkännande. Nu krävs det bara att Göteborgs kommun tar tag i sin del också samt beviljar ett tillfälligt bygglov, så kan de i stort sett börja bygga.

Kommunens lösning på problemet, vilket jag såg med egna ögon eftersom jag själv cyklade längs den bristfälliga Letsegårdsvägen var att bygga fler fartgupp, vilket skulle kosta 125 000. Gruppen jag talade med bad istället om att få de pengarna som startplåt för att sedan söka bidrag från stiftelser och fonder upp till den dryga halva miljon det skulle kosta.

Om fler vore som Jeanette, Martin, Robert och Ralph, då skulle vi inte bara ha ett betydligt livligare lokalsamhälle, Göteborg skulle dessutom vara en betydligt trevligare plats att bo på. Kämpa på – jag och Centerpartiet kommer stödja er!

0