"För ett nytt ledarskap för Sverige!"

Rickard Nordin

Ensamstående pappa och klimat- och energipolitisk talesperson i riksdagen (C) med intresse för e-sport. Streamar på Twitch och driver personvalskampanj i Gbg.

Göteborg| Centerpartiet| Miljö| Val| Riksdagen| Arbetslöshet| jobb| Riksdag| Energi| Bostäder| Media| Personval| Klimat| Stadsmiljö| Kollektivtrafik| Biljettsystem| Västtrafik| Skatt| Barn| Cyklism| Träd| e-sport| solel| förnybar energi| Infrastruktur

19

nov

Sveriges yngsta riksdagslista genom tiderna?

torsdagen den 19 november 2009

Nu under kvällen har Göteborgs höststämma fastslagit kommun-, region- och riksdagslistorna inför valet 2010.


Jag kan nu stolt meddela att Göteborg med största sannolikhet kommer ha Sveriges yngsta riksdagslista. 55% av kandidaterna är under 30år. I senaste valet – bland de som skrev ut ålder – var miljöpartiet på Gotland som hade 33%, dvs 2 av 6 personer. Vi har 11 utav 20. Troligtvis har nu Centerpartiet i Göteborg den yngsta ordinarie riksdagslistan någonsin i svensk historia.

SSU drev på S-kongressen igenom att man ska kvotera in 25% unga under 35 på sina listor. I Göteborg behöver vi inte kvotera, vi har kompetens, engagemang och ungdomar ändå.

När det gäller persondiskussionen, ifrågasatte ett par medlemmar möjligheten att kombinera arbetet som partisekreterare med jobbet som riksdagsledamot. Anders Flanking valdes ändå enhälligt som förstanamn.

Debatten gick sedan lite fram och tillbaka kring andranamnet. Vissa röster ville lyfta vår nuvarande riksdagsledamot Eva Selin-Lindgren istället för undertecknad. Det blev ganska nervöst och många olika pläderingar hördes. Ida Karlsson hade ett fantastiskt framförande till min fördel – tack. Beslut fattades sedan med acklamation och det var en klar majoritet för att sätta – Rickard Nordin som andranamn. CUF/CS:s stöd var stort och viktigt – tillsammans kommer vi bli grymma de närmsta tio månaderna.

Jag är ärad och hedrad, jag har debatterat mot Europaparlamentariker, Riksdagsledamöter och Partiledare och jag vet att argumenten och vår politik håller. Nu går vi ut och vinner valet!

Jag vill därmed också passa på att bjuda in alla intersserade till kampanjkickoff fettisdagen 16februari på Kungsladugårdsgatan 112 i Göteborg. Där kommer det bland annat erbjudas semlor i sådan mängd att alla som vill kommer kunna äta sig mätta.

I övrigt debatterades kommunlistan flitigt, efter att Franziska Gustafsson fällt förslaget om Torslanda som egen kommun. Än så länge – efter närmare en timme – finns inget beslut.

7

Visa/dölj kommentarer (7)