"För ett nytt ledarskap för Sverige!"

Rickard Nordin

Ensamstående pappa och klimat- och energipolitisk talesperson i riksdagen (C) med intresse för e-sport. Streamar på Twitch och driver personvalskampanj i Gbg.

Göteborg| Centerpartiet| Miljö| Val| Riksdagen| Arbetslöshet| jobb| Riksdag| Energi| Bostäder| Media| Personval| Klimat| Stadsmiljö| Kollektivtrafik| Biljettsystem| Västtrafik| Skatt| Barn| Cyklism| Träd| e-sport| solel| förnybar energi| Infrastruktur

09

dec

Varannan vore fantastiskt!

onsdagen den 9 december 2009

Läser idag GP:s skrämselrubrik om att vi måste investera 1,5 miljarder i kollektivtrafik innan vi kan börja med trängselavgifterna. Det är ju klart som korvspad att vi måste ha beredskapen att folk går över till kollektivtrafik. Vi kan ju inte tro att vi ska använda de pengar som vi samlat in för att sedan förbättra. Utbyggnaden måste ju vara klar i stort sett dag ett, för att de som väljer att låta bilen stå, ska kunna se fördelarna med kollektivtrafiken.

I artikeln står också: Karin Brundell-Freij påpekade också att när trängselskatterna infördes i Stockholm valde bara varannan bilist att i stället åka kollektivt. Resten valde något annat, stannade hemma, samåkte eller hittade andra vägar att åka.

Vaddå bara? För det första måste det handla om vad de som inte åkte genom tullstationerna gjorde, inte alla bilister. Och om hälften av de som valde att inte åka, åkte kollektivt är väl det tokbra. Men det är ju än bättre om man sparade in på hela resan genom att planera sina resor bättre. Dessutom bör ju samåkning ses som en form av kollektivt resande. Jag tycker Brundell-Freij har en alldeles för negativ attityd. Dessutom bör man som i USA på sträckor där busskörfällt är underutnyttjade öppna upp för samåkande bilar att köra. Exempelvis bilar med minst tre passagerare. Funkar kanon och vore ett stort lyft för samåkningen!

0