"För ett nytt ledarskap för Sverige!"

Rickard Nordin

Ensamstående pappa och klimat- och energipolitisk talesperson i riksdagen (C) med intresse för e-sport. Streamar på Twitch och driver personvalskampanj i Gbg.

Göteborg| Centerpartiet| Miljö| Val| Riksdagen| Arbetslöshet| jobb| Riksdag| Energi| Bostäder| Media| Personval| Klimat| Stadsmiljö| Kollektivtrafik| Biljettsystem| Västtrafik| Skatt| Barn| Cyklism| Träd| e-sport| solel| förnybar energi| Infrastruktur

15

dec

Krig eller klimat?

tisdagen den 15 december 2009

Jag brukar sällan bara skriva ett inlägg för att jag vill länka till en annan blogg, men idag gör jag ett undantag. Ida Karlsson skriver så klokt om klimatet och kampen mot elcertifikatssystemet.

Det skulle inte skada med lite mer vetenskaplig tanke bakom en del politiska beslut. Elcertifikaten är bara ett i mängden. Det politiska viljan att från vissa håll detaljstyra vilka tekniker som ska användas och inte är patetisk. Det kan bara leda till en enda slutsats :
Politiker ska skita i tekniken. Vi ska skapa förutsättningar för tekniker att utvecklas. Sedan får dessa konkurrera med varandra och det som bäst uppfyller kraven kommer också att vinna. Vilka kraven är – det är det vi politiker ska tycka till om. Hade politikerna för ungefär 100 år sedan dragit upp miljömässiga riktlinjer för bilen hade knappast bensinbilen vunnit kampen. För visst var det en kamp. Ångbilen och elbilen var tunga konkurrenter i bilens barndom. Tänk vart vi hade varit idag om politiken bara dragit upp vissa riktlinjer…
Men ve alla de politiker som vill detaljstyra forskning, utveckling och tekniker, de har missat sitt uppdrag helt.

0