"För ett nytt ledarskap för Sverige!"

Rickard Nordin

Ensamstående pappa och klimat- och energipolitisk talesperson i riksdagen (C) med intresse för e-sport. Streamar på Twitch och driver personvalskampanj i Gbg.

Göteborg| Centerpartiet| Miljö| Val| Riksdagen| Arbetslöshet| jobb| Riksdag| Energi| Bostäder| Media| Personval| Klimat| Stadsmiljö| Kollektivtrafik| Biljettsystem| Västtrafik| Skatt| Barn| Cyklism| Träd| e-sport| solel| förnybar energi| Infrastruktur

16

dec

Aktion – inte snack

onsdagen den 16 december 2009

Läser på SVT Text och Ekot:s hemsida att Sverige minskar sina växthusgaser 2008 med 2,2 miljoner ton. Det är en minskning med 3 % jämfört med 1990. Det är dessutom första gången som trafikens utsläpp minskar, mycket tack vare den miljöbilspremie som Centerpartiet införde.

Under den förra regeringen, med Miljöpartiet som stödparti, klarade man av ungefär 1% om året enligt Naturvårdsverket. De två första åren med Centerpartiet vid miljöministerposten (så långt det finns statistik) mer än fördubblerades den siffran. Här är det inte lika mycket snack, men betydligt mer action. Självklart finns det mycket kvar att göra, men på område efter område ligger Centerpartiet och Alliansen bättre till än den förra SV(a)MP-konstallationen.
Extra tacksamt att detta kommer nu i samband med COP 15 (Köpenhamnsmötet). Det visar tydligt att det går att kombinera tillväxt med utsläppsminskningar. Eftersom vi dessutom har ökat vår befolkning, är det ju ytterligare per capita-minskningar!
Claes Västerteg har också bloggat.

1

Visa/dölj kommentar (1)