"För ett nytt ledarskap för Sverige!"

Rickard Nordin

Ensamstående pappa och klimat- och energipolitisk talesperson i riksdagen (C) med intresse för e-sport. Streamar på Twitch och driver personvalskampanj i Gbg.

Göteborg| Centerpartiet| Miljö| Val| Riksdagen| Arbetslöshet| jobb| Riksdag| Energi| Bostäder| Media| Personval| Klimat| Stadsmiljö| Kollektivtrafik| Biljettsystem| Västtrafik| Skatt| Barn| Cyklism| Träd| e-sport| solel| förnybar energi| Infrastruktur

10

aug

Sveriges första personvalsapp lanserad – både till Iphone och Android!

tisdagen den 10 augusti 2010Uppdaterat:
*Nu även till Android som första politiska app i Sverige!*
___________________________________________

Sedan slutet av förra veckan finns Sveriges första personvalsapplikation till Iphone att ladda ner på AppStore. Namnet är ”Politik för Göteborg”. Det har tidigare lanserats tre olika applikationer, C, S och KD har var sin, men nu är det alltså dags för den första personvalsappen. Tyvärr recenserar inte SvD min app, lite tråkigt med tanke på vad den innehåller jämfört med partiernas appar och vilka betyg de får…

I applikationen kan man se vad jag, Rickard Nordin, tycker att vi ska göra med Göteborg på olika platser och andra insatser av olika slag som behövs för att Göteborg ska bli en stad för en halvmiljon och en hel miljö.

Det som skiljer denna applikation mot de tre tidigare partiapparna är också att den är betydligt mycket mer interaktiv. I grunden finns en geocaching-funktion som bygger på en karta med nålar. Genom att befinan sig inom en viss radie från nålarna kan man låsa upp dem och se vilken politik som är aktuell för just det området. Såhär står det exempelvis på Avenyn:

Avenyn är Göteborgs parad- och festgata. Ändå rör sig förvånansvärt få människor här. Ta bort biltrafiken och fortsätt byggandet av små arkader. Avenyn måste bli en plats att befinna sig på hela dygnet.

Inbyggt i det hela finns också en tävling där användarna kan vinna ett besök i Riksdagen med personlig guidning om det är så att jag skulle komma in. Annars blir det två biljetter till revyn Hagmans Konditori som är förstapris.

Tanken är också att appen ska vara betydligt mer interaktiv mellan användare och huvudperson. Politik är inget som är reserverat för några få, alla ska kunna delta och tycka till! Därför finns små samtalsämnen som kommer att samlas ihop till blogginlägg och reaktioner från användarna kommer tas tillvara. Det går också att ringa direkt till mig och prata om man är nyfiken på något.

Jag hoppas nu att så många som möjligt laddar ner appen och testar Politik för Göteborg. Testa, kommentera och sprid till släkt och vänner, lättast är givetvis om man befinner sig i Göteborg. Förhoppningsvis kommer även en version till Android (så att jag själv kan använda den).

En stor eloge till min vän Robert Edström på Studsmedia som skapat appen trots alla ändringar och konstiga önskningar som strömmat in från mig.
SvD om sociala medier idag, Fler har appar, SvD recenserar inte min app :-(

4

Visa/dölj kommentarer (4)