"För ett nytt ledarskap för Sverige!"

Rickard Nordin

Ensamstående pappa och klimat- och energipolitisk talesperson i riksdagen (C) med intresse för e-sport. Streamar på Twitch och driver personvalskampanj i Gbg.

Göteborg| Centerpartiet| Miljö| Val| Riksdagen| Arbetslöshet| jobb| Riksdag| Energi| Bostäder| Media| Personval| Klimat| Stadsmiljö| Kollektivtrafik| Biljettsystem| Västtrafik| Skatt| Barn| Cyklism| Träd| e-sport| solel| förnybar energi| Infrastruktur

14

sep

Eductus – eldsjälar inom integrationen

tisdagen den 14 september 2010

Jag fick i förra veckan möjligheten att tala med både elever/coachade och personal på Eductus i Göteborg. Inte ett ställe som gör speciellt mycket väsen av sig, men vad spännande det var!

Det hela började med att jag fick hålla ett 20 minuters anförande inför ett trettiotal personer, men jag tycker ju det är roligare och intressantare att höra människors frågor, livsupplevelser och berättelser så jag höll mig kort och bad sedan att de skulle berätta för mig om den vardag de möter.

Någon berättade hur telefonsvarare på vårdcentralen bara fanns på svenska en annan hur kommunen hindrar honom från att studera så mycket han vill, eftersom han då skulle bli av med ersättningen han får.

Jag fick också veta att Eductus helt på eget bevåg kommer dra igång en föreläsningsserie i höst som handlar om hur man ska komma in på den svenska arbetsmarknaden och hur man går till väga för att få chansen att visa vad man går för som nyinflyttade till Sverige. Helt fanatstiskt! Vi behöver fler människor som de på Eductus, drivna, intresserade och arbetsvilliga. Personalen coachar människor till jobb och agerar mer eller mindre arbetsförmedlare. De lyckas betydligt bättre än arbetsförmedlingen och det vore inte mer än rätt att låta dem få överta ersättningen som Arbetsförmedlingen får, eftersom de redan gör Arbetsförmedlingens jobb… Följ sedan upp via Skattemyndigheten, så slipper de jaga arbetsgivare och registrera blivande anställda som vill gå vidare med sina liv på sina nya arbeten.

Jag önskar all lycka till er som studerar och satsar er tid och kraft på att få arbeten. Eductus gör ett underbart jobb och ska ha mycket ära för sin engagerade personal och sina motiverade jobbsökande elever. Jag vill göra det enklare och smidigare för er att få arbete och rätt att studera där ni vill, så mycket ni vill. Lycka till i framtiden och hör gärna av er igen, med fler historier och upplevelser. Vi politiker behöver människor som ni!

//
Rickard Nordin
Centerpartiet
Riksdagskandiat #2
Kommunfullmäktigekandidat #6

1

Visa/dölj kommentar (1)