"Din gröna liberal från Göteborg"

Rickard Nordin

Riksdagsledamot och Ordförande för Centerpartiet i Göteborg. Ledamot av kollektivtrafiknämnden som tycker att det är alldeles för lite grönt och frihet i Västsverige.

Göteborg| Centerpartiet| Miljö| jobb| Val| Arbetslöshet| Riksdagen| Media| Bostäder| Kollektivtrafik| Stadsmiljö| e-sport| Infrastruktur| Träd| Riksdag| Järnväg| Arbetsförmedlingen| byråkrati| USA| Barn| Cyklism| Personval| Biljettsystem| Energi| Västtrafik

06

okt

Eksjö – bäst i Sverige

onsdagen den 6 oktober 2010


Det har varit bloggtorka här efter valet. Jag har tagit det lugnt och vilat. Kommer antagligen vara lite mindre aktiv än precis innan valet, men ska ändå försöka hålla ångan uppe lite.

Det som fick mig att bryta pausen var dagens nyhet från SKL kring vilka kommuner som är bäst på att lotsa elever genom gymnasieskolan. Det är nämligen så att allra bäst är Eksjö, min hemkommun i Småland. 89,9% av alla elever fullföljer gymnasieskolan inom tre år. Det är skoj att få glada nyheter och det visar att man tar skolan på ett helt annat allvar än man gör här i Göteborg. Göteborg harvar kring plats 200 ungefär, knappast något smickrande resultat.
Det är inte helt utan att man blir lite stolt också, inte bara som lokalpatriot utan som son. Min mor är nämligen rektor på den stora högstadieskolan i kommunen och det säger ju sig självt att om eleverna inte är ordentligt förberedda när de kommer till gymnasiet, kommer de heller inte klara det. 
Så grattis Eksjö! Jag hoppas ni fortsätter i samma goda stil. Det finns mycket att lära från de små kommunerna och hur man väljer att arbeta med ungdomar där. Tänk på det Göteborg.
Hela tabellen
DN, SR, SR, Hoglandsnytt, BT, SVT
Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0

0