"För ett nytt ledarskap för Sverige!"

Rickard Nordin

Ensamstående pappa och klimat- och energipolitisk talesperson i riksdagen (C) med intresse för e-sport. Streamar på Twitch och driver personvalskampanj i Gbg.

Göteborg| Centerpartiet| Miljö| Val| Riksdagen| Arbetslöshet| jobb| Riksdag| Energi| Bostäder| Media| Personval| Klimat| Stadsmiljö| Kollektivtrafik| Biljettsystem| Västtrafik| Skatt| Barn| Cyklism| Träd| e-sport| solel| förnybar energi| Infrastruktur

05

apr

Göteborg har misslyckats

tisdagen den 5 april 2011

Nystartszoner – en väg ur bråken (lånad av Sivert Aronsson)

Läser än en gång i GP och GT om bilbränder, stenkastning och bråk i Göteborgs förorter. Även Metro har en notis. Det är inte första gången och kommer inte heller vara sista. Redan har flera högerextrema bloggar snappat upp det hela och försöker piska upp en opinion mot nya svenskar.

Igår talade jag med en kompis. Han jobbar på ett ungdomshem i Småland och han beklagade sig över göteborgsungdomarna. Han säger att han får ta hand om dem. Märk väl, det var de från Göteborg han kommenterade. Han sade inte att det kom massor av ungdomar med social problematik från Norrköping, Tomelilla eller Falun. Det är Göteborg de kommer ifrån – Göteborg har problem.

De styrande vänstergänget i Göteborg måste en gång för alla inse att det finns ett verkligt problem som måste åtgärdas. Kan man inte acceptera det kommer det aldrig gå at bekämpa de som vill stänga ute folk och skicka tillbaka människor. För om de får definiera både problemet och lösningarna kommer de få alldeles för många med sig, för de erkänner åtnminstone att det finns ett problem, ett problem som är uppenbart.

För min del handlar det inte om att människor inte ska få fly, komma till Sverige och bygga sig ett bättre liv, snarare tvärtom. Vi behöver människor som kommer hit och bygger sin dröm, vi måste bara ge dem verktygen att göra det. Vi behöver en enkel väg in på arbetsmakrnaden, inte regler som stänger ute som idag. En bra svenskundervisning som fokuserar på arbetslivet istället för på sill, midsommar och kräftor. Göteborgs styre har fått en förstklassig chans genom nystartszoner, men är istället emot. Människor behöver möjligheter, det är så oerhört mycket mer värt än bidrag, även om de också kan vara bra ibland. Vakna och se verkligheten – det behövs! Människor far illa pga er rädsla för att ta debatten med SD. Ju mer ni blundar, desto mer vinner de.

Andra bloggar:
Svensson, Frank, Therese

11

Visa/dölj kommentarer (11)