"För ett nytt ledarskap för Sverige!"

Rickard Nordin

Ensamstående pappa och klimat- och energipolitisk talesperson i riksdagen (C) med intresse för e-sport. Streamar på Twitch och driver personvalskampanj i Gbg.

Göteborg| Centerpartiet| Miljö| Val| Riksdagen| Arbetslöshet| jobb| Riksdag| Energi| Bostäder| Media| Personval| Klimat| Stadsmiljö| Kollektivtrafik| Biljettsystem| Västtrafik| Skatt| Barn| Cyklism| Träd| e-sport| solel| förnybar energi| Infrastruktur

06

apr

Det finns många lösningar för Göteborg

onsdagen den 6 april 2011

Foto: Christian Hermansson (GP)

Ytterligare bilbränder på Hisingen inatt.
Nu drar Sverigedemokraterna på korståg mot invandringen och kräver att den stryps med 90%. Det är sorgligt.
Det är sorgligt att de får förringa människors värde på det sättet. Att fly från ett hemland p.g.a. krig, svält eller andra miserabla omständigheter och försöka skapa sig ett bättre liv här ska vi inte ta ifrån någon. Alternativet är att låta människor dö i sina hemländer.

Men det är också sorgligt att se hur styret i Göteborg (S,V,MP) inte klarar av att hantera situationen. De har styrt i 20år nu (med eller utan V) och det blir bara värre. Det finns många lösningar för Göteborg, för att få människor delaktiga i samhället. Då slipper vi mycket av det bråk och den skadegörelse som kommer ur desperata människor i hopplösa situationer. Den som inget har, har nämligen inget att förlora.

Självklart finns också ett personligt ansvar hos de som vandaliserar. De ska gripas, ställas inför rätta och dömas för de brott de gjort. Det går aldrig att bortförklara brotten genom en taskig situation. Det hånar alla de som jobbar hårt och faktiskt arbetar sig uppåt – de är många. Men med en dåligt fungerande integration och knappa sociala förhållanden kommer fler att hamna i kriminalitet, vilket kostar samhället miljardbelopp. Lösningarna finns, de måste bara våga användas. Svälj stoltheten SVaMPen och inför nystartszoner. Reformera SFI:n och inför betydligt mer praktik. Göteborg har inte råd med mer passivitet.

GP, GP, GP, GP, GP, GT, Metro, SvD, DN,  Gessleman,

9

Visa/dölj kommentarer (9)