"För ett nytt ledarskap för Sverige!"

Rickard Nordin

Ensamstående pappa och klimat- och energipolitisk talesperson i riksdagen (C) med intresse för e-sport. Streamar på Twitch och driver personvalskampanj i Gbg.

Göteborg| Centerpartiet| Miljö| Val| Riksdagen| Arbetslöshet| jobb| Riksdag| Energi| Bostäder| Media| Personval| Klimat| Stadsmiljö| Kollektivtrafik| Biljettsystem| Västtrafik| Skatt| Barn| Cyklism| Träd| e-sport| solel| förnybar energi| Infrastruktur

20

apr

Akutsjukvård bland kakfaten

onsdagen den 20 april 2011

Jag är med i en härlig liten hobbystudiecirkel. Ett gäng kompisar samlas runt boken ”Sju sorters kakor”. Nu bakar vi inte så många per gång, men tre olika varianter inmundigas per träff och på så sätt arbetar vi oss igenom boken i vår lilla kakklubb.


Idag hamnade jag bredvid en kompis som jobbar inom sjukvården. Det var oundvikligt att inte glida in på det kommande valet och vad Centerpartiet vill och tänker genomföra på olika områden. Hon lyfte särskilt akutsjukvården på NÄL som hon har egen erfarenhet av både själv och via kollegor. Det är alltid svettigt att försöka komma med politiska förslag till någon som jobbar direkt i verksamheten, men de förslag jag lyfte verkade falla i god jord :-). Det handlade bland annat om fler möjligheter att ha rätt diagnostikutrutsning på plats (typ lab&röntegn i högre utsträckning) och att alla inte behöver via akuten om man kan skicka dem direkt till avdelning.


I och för sig var vi samtidigt överens om att det allra bästa vore om verksamhetsledningen själva får prioritera i högre grad vad de behöver för att korta väntetiderna på akuten, istället för att vi som politiker ska peka på att det borde finnas en röntgen extra här eller två läkare fler där.


Alliansen med Centerpartiet i spetsen presenterade nyligen 25 punkter för en förbättrad akutsjukvård. Det blev inslag på Västnytt bl.a. som kan ses här:

Hela agendan för akutsjukvården kan man läsa på Google Docs.
Flera internetkällor:
SR, GP ledare, TännströmBrandström, Keen, Franziska, C i Vgr


En annan person jag vill puffa för är Magnus Andersson.

2

Visa/dölj kommentarer (2)