"För ett nytt ledarskap för Sverige!"

Rickard Nordin

Ensamstående pappa och klimat- och energipolitisk talesperson i riksdagen (C) med intresse för e-sport. Streamar på Twitch och driver personvalskampanj i Gbg.

Göteborg| Centerpartiet| Miljö| Val| Riksdagen| Arbetslöshet| jobb| Riksdag| Energi| Bostäder| Media| Personval| Klimat| Stadsmiljö| Kollektivtrafik| Biljettsystem| Västtrafik| Skatt| Barn| Cyklism| Träd| e-sport| solel| förnybar energi| Infrastruktur

04

maj

Krönikör på YIMBY

onsdagen den 4 maj 2011

Idag skriver jag en krönika om infrastrukturen i Göteborg och Västsverige på YIMBY:s hemsida. Läs den gärna, jag har lagt mycket möda på den ;-) Jag har tidigare haft förmånen att skriva där och tycker att det är stimulerande att få ta del av alla de tankar som finns bland de spännande och kompetenta människor som samlas i forumet. Det ska bli intressant att se kommentarerna på artikeln. Några axplock från krönikan kommer här:


”London har nio broar över Themsen på samma sträcka som Göteborg har två, inte konstigt att vattnet ses som en barriär snarare än en resurs i den här staden.”


Som politiker är det min skyldighet att ibland fatta beslut som är obekväma idag, men som jag är övertygad om kommer att vara gynnsamt i längden, inte opinionsmässigt utan hållbarhetsmässigt, Västsvenska infrastrukturpaketet är ett sådant beslut.”


”Det räcker alltså inte med ett infrastrukturpaket så länge de grundläggande felen i stads- och samhällsbyggnaden kvarstår. Allt vi köper oss är ytterligare tid till nästa utbyggnad.”


Tidigare krönikor i serien om västsvenska paketet hos YIMBY:
Sören Kviberg (V)

David Lega (KD) 
Daniel Bergqvist
Birgitta Losman (MP)
Patrik Sterky
Jonas Ransgård (M)
Erik Linn

Leif Blomqvist (S)
Tom Heyman (VV)
Inledning

0