"För ett nytt ledarskap för Sverige!"

Rickard Nordin

Ensamstående pappa och klimat- och energipolitisk talesperson i riksdagen (C) med intresse för e-sport. Streamar på Twitch och driver personvalskampanj i Gbg.

Göteborg| Centerpartiet| Miljö| Val| Riksdagen| Arbetslöshet| jobb| Riksdag| Energi| Bostäder| Media| Personval| Klimat| Stadsmiljö| Kollektivtrafik| Biljettsystem| Västtrafik| Skatt| Barn| Cyklism| Träd| e-sport| solel| förnybar energi| Infrastruktur

16

maj

I huvudet på en politiker – dagen efter…

måndagen den 16 maj 2011

Någon gjorde ett dåligt Vägval…

Vad tänker man egentligen en dags som denna. Hur känner man?


Jag studsade faktiskt upp ur sängen redan  07.30. Ganska pigg och förväntansfull. Nu är valrörelsen över och det finns alltid en lättnad i det. Visserligen är det också en stor tomhet, men samtidigt finns det så många saker som jag skjutit på som jag vill göra att det är riktigt roligt att gå upp. Här ska bakas, installeras bredband, packas upp flyttlådor och mycket mer.


Samtidigt är man lite putt över att SD fick ökat stöd och att valdeltagandet var skamligt lågt. Tråkigt. Gladare däremot att C som enda Alliansparti faktiskt ökade sitt väljarstöd! Själv sitter jag nu och hoppas på att det ska gå undan i räknandet av personröster m.m. Det är spännande att se om jag får de jag behöver och hur mycket ungdomslistan som vi i C hade skramlar ihop. Det vore ju underbart om vi kunde få ett mandat eller två!


Jag har haft en del debatter med Vägvalet och Theo Papaioannou under valrörelsen. Han har hånat och spottat ganska friskt. Ett urval av kommentarerna som finns här på min blogg kommer nedan: 


”Fram tills dess ska du nog fundera på hur Centern vinner tillbaka sina väljare som övergav er i kommunalvalet 2010”


”Du verkar har vaknat upp ur den dvala som du försvann in i efter valet 2010 då Centern av någon anledning försvann ur Göteborgs kommunfullmäktige.”


”Jag ser på din blogg att du blev helt tyst efter 18 september så det är ju inte lätt att bjuda in någon som inte är aktiv längre.”


”Centern har nog lite problem att se verkligheten som den är tyvärr.”


När man sedan ser valresultatet och att Vägvalet inte är nära att komma in, känns det ändå lite gott i magen. Även Sjukvårdspartiet som också var emot trängselskatten trillade ur, vilket gör att det bara är SD kvar som bromsar utvecklingen med det Västsvenska infrastrukturpaketet. (MP är ju rätt bra på att bromsa en del andra viktiga investeringar dock).

Nu blir det en lugn vecka med mycket ordnande av vår nya lägenhet, det blir både välbehövligt och skönt att få koppla av lite.


GP, GP, GPGP, GPGP, A-M Ekström, Motpol

2

Visa/dölj kommentarer (2)