"För ett nytt ledarskap för Sverige!"

Rickard Nordin

Ensamstående pappa och klimat- och energipolitisk talesperson i riksdagen (C) med intresse för e-sport. Streamar på Twitch och driver personvalskampanj i Gbg.

Göteborg| Centerpartiet| Miljö| Val| Riksdagen| Arbetslöshet| jobb| Riksdag| Energi| Bostäder| Media| Personval| Klimat| Stadsmiljö| Kollektivtrafik| Biljettsystem| Västtrafik| Skatt| Barn| Cyklism| Träd| e-sport| solel| förnybar energi| Infrastruktur

23

sep

Med Annie i tiden!

fredagen den 23 september 2011

Vår nya partiordförande!

Nu är Annie Lööf vald till ordförande för Centerpartiet! Det ska bli så fantastiskt roligt att jobba med och för Annie och det känns som hela Centerpartiet fått en energiinjektion. Men det är också viktigt att komma ihåg att en partiledare ensam inte gör något parti. Vi medlemmar måste spotta i nävarna och ta upp kampen, vi är långt från slagna och med Annie Lööf vid rodret styr vi skutan ut på nya och spännande hav.


Jag själv kommer fortsätta kampen i Göteborg. Jag kommer fortsätta jobba för att Göteborg ska sluta bebygga grönytorna och istället våga bygga på höjden. Jag vill sluta utglesningen i staden och istället bygga tätt och blandat. Med miljöpartiet vid rodret minskade grönytorna i Göteborg 2000-2005 (där det finns statistik) med 4,5 kvadratkilometer! Vi behöver en ny stadsbyggnad som gör staden grönare – inte gråare!


Just nu sitter vi på partistämman och jobbar fram den politiken. Vi talar om energieffektivare boenden, större möjligheter för kollektivtrafik med tätare bebyggelse och gröna lösningar på tak och väggar. Lägger man sedan till alla förslag för småskaliga energiproducenter är det inte bara de gröna växterna som har en ljus framtid i Centerpartiets Göteborg. Den gröna energin kan vi skapa hemma på taket och mata in i nätet när vi inte behöver den själv. 


Det finns också många utmaningar för Centerpartiet. Det nya integrationsprogrammet kommer bana väg för att i verkligheten ta itu med de horribla regler som Migrationsverket har, det öppnar möjligheter för människor som kommer hit att förverkliga sina drömmar och det skapar förutsättningar för Sverige att klara av den åldrande befolkningen.


Nu startar vi – med Annie i tiden!
GP, Yimby, GP, GP, Ring Broman, Magnus Andersson, Federley, Makthavare.se, Martin Moberg,  Germund, Politikerkollen, Människovärlden, Thomas Böhlmark, Mikael Andersson, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, AB, Expressen 

5

Visa/dölj kommentarer (5)