"För ett nytt ledarskap för Sverige!"

Rickard Nordin

Ensamstående pappa och klimat- och energipolitisk talesperson i riksdagen (C) med intresse för e-sport. Streamar på Twitch och driver personvalskampanj i Gbg.

Göteborg| Centerpartiet| Miljö| Val| Riksdagen| Arbetslöshet| jobb| Riksdag| Energi| Bostäder| Media| Personval| Klimat| Stadsmiljö| Kollektivtrafik| Biljettsystem| Västtrafik| Skatt| Barn| Cyklism| Träd| e-sport| solel| förnybar energi| Infrastruktur

01

okt

Jag sitter i riksdagen (snart)!

lördagen den 1 oktober 2011

Min nya arbetsplats!

Det var en otroligt omtumlande dag igår. Jag var lite opepp nere på gymmet och träningen gick dåligt. När jag sedan kliver ut från gymmet får jag ett samtal som säger att Anders Flanking ska bli statssekreterare och därmed lämna sin riksdagsplats. Det betyder att jag som första ersättare ställs med frågan om jag vill hoppa in och tjänstgöra – om jag vill bli riksdagsledamot helt enkelt.


Det var helt överrumplande. Jag har precis fått ett spännande jobb på ett mindre företag där jag skulle sköta logistik och kontoret. Jag skulle börja på måndag. Helt plötsligt måste jag börja tänka om. Jag har precis stadgat mig i Göteborg och hur känns det att pendla upp till Stockholm? Hur känns det för med det sociala? Jag har ju en sambo som jag älskar fantastiskt mycket. Vad betyder det för vårt förhållande? Hur löser vi det?


Vi kom hem från gymmet och hade en riktigt jobbig timme där vi funderade, grät lite, tänkte mycket och pratade igenom situationen. Sedan ringde jag en vän i riksdagshuset och bollade lite frågor som dykt upp och vad han tyckte om de dilemman vi hade. Strax därefter blev Anders utnämning officiell och sms/telefonsamtal och Facebookgratulationer började välla in, trots att vi inte bestämt oss vid det laget. 


Det är en fantastisk chans, utmaning och möjlighet. Samtidigt är det ett beslut jag inte kunde ta själv, för det påverkar inte bara mig utan också min sambo och vårt förhållande.


Vi kände ändå att det här fixar vi. Det kommer bli otroligt roligt och många underbara upplevelser. Jag får chansen att representera Centerpartiet och göteborgarna i Sveriges Riksdag. Mot Sherwoodskogen…, förlåt, Stockholm här ska det drivas politik!

3

Visa/dölj kommentarer (3)