"För ett nytt ledarskap för Sverige!"

Rickard Nordin

Ensamstående pappa och klimat- och energipolitisk talesperson i riksdagen (C) med intresse för e-sport. Streamar på Twitch och driver personvalskampanj i Gbg.

Göteborg| Centerpartiet| Miljö| Val| Riksdagen| Arbetslöshet| jobb| Riksdag| Energi| Bostäder| Media| Personval| Klimat| Stadsmiljö| Kollektivtrafik| Biljettsystem| Västtrafik| Skatt| Barn| Cyklism| Träd| e-sport| solel| förnybar energi| Infrastruktur

20

okt

Mitt första anförande

torsdagen den 20 oktober 2011

En första bostad för en student

Det var onekligen nervöst, men nu har jag hållit mitt första anförande i kammaren.
Det var under riksdagens frågestund som jag passade på att ställa Bostadsminister Stefan Attefall (KD) mot väggen när det gäller bostäder för unga. Det är förbaskat mycket prat om hur man långsiktigt ska ändra på lagar och regler för att förbättra bostadsbyggandet, men det hjälper ju inte alla de som vill ha en bostad NU! Där handlar det snarare om att göra uthyrning av delar av sin bostad skattefritt och att förenkla för de som vill bygga om eller till sin nuvarande bostad. I Oslo finns gott om bostäder att hyra i Stockholm och Göteborg inga. Mycket beror på sönder-regleringen av den svenska bostadsmarknaden och att vi beskattar de som vill hyra ut en del av sin bostad.

Viktigt att komma ihåg är att det inte bara gäller studenter utan också unga människor som precis kommit in på arbetasmarknaden och nu vill lämna föräldrahemmet. Därför räcker det inte om man bygger studentbostäder, utan det behöver byggas fler bostäder och skapas fler boendemöjligheter för unga.

Den som vill se mitt anförande kan klicka här

0