"För ett nytt ledarskap för Sverige!"

Rickard Nordin

Ensamstående pappa och klimat- och energipolitisk talesperson i riksdagen (C) med intresse för e-sport. Streamar på Twitch och driver personvalskampanj i Gbg.

Göteborg| Centerpartiet| Miljö| Val| Riksdagen| Arbetslöshet| jobb| Riksdag| Energi| Bostäder| Media| Personval| Klimat| Stadsmiljö| Kollektivtrafik| Biljettsystem| Västtrafik| Skatt| Barn| Cyklism| Träd| e-sport| solel| förnybar energi| Infrastruktur

27

okt

Förskoleköerna måste röstas bort!

torsdagen den 27 oktober 2011

Det behövs fler förskoleplatser i Göteborg!

Återigen får vi höra om de långa köerna till förskola och om hur familjer flyttar från Göteborg för att de inte får plats för sina barn. Historierna är dessutom många om de som fått plats, men olika platser för syskonen, vilket gör att man måste runt till flera platser i stan för att hämta och lämna, snacka om livspussel!

Som GP skrev har löftet varit detsamma i 17år från de styrande S,V och MP. Med mycket god vilja kan man hävda at målet ändå uppnåddes 2009/2010, men det på bekostnad av att barngrupperna utökades till upp till 27barn och att statistiken gömdes undan.

Nu säger till och med gamla kommunalrådet Frank Andersson (S) att Alliansens lösning på problemet är det enda sättet att få bukt med problemet. Pengarna som avsätts i budgeten för förskola måste öronmärkas istället för att stadsdelarna får prioritera om som de vill. Det är inget konstigt med att de pengar som ska gå till varje barn också gör det i mina ögon.

Genom en förskolepeng får varje barn med sig de pengar som avsätts och det blir intressant att starta fler förskolor, dagbarnvårdare, föräldra kooperativ m.m. Det blir säkrare och tryggare att veta att pengarna går direkt från Gustav Adolfs torg in i verksamheten istället för att lita till stadsdelspoltiker som prioriterar annat och använder förskolan som budgetregulator.

Nä, det är dags att kapa köerna till förskolan, tyvärr verkar de inte kunna byggas bort utan de måste likt bostadsbristen röstas bort för ingenting händer trots löfte på löfte.

0