"För ett nytt ledarskap för Sverige!"

Rickard Nordin

Ensamstående pappa och klimat- och energipolitisk talesperson i riksdagen (C) med intresse för e-sport. Streamar på Twitch och driver personvalskampanj i Gbg.

Göteborg| Centerpartiet| Miljö| Val| Riksdagen| Arbetslöshet| jobb| Riksdag| Energi| Bostäder| Media| Personval| Klimat| Stadsmiljö| Kollektivtrafik| Biljettsystem| Västtrafik| Skatt| Barn| Cyklism| Träd| e-sport| solel| förnybar energi| Infrastruktur

31

okt

LO glömde läsa sin egen rapport

måndagen den 31 oktober 2011

LAS stänger människor ute!

LO-TCO skrev en mycket kritisk debattartikel i GP riktad mot Centerpartiet och Folkpartiet häromdagen. De kom fram till att den enda anledningen vi skulle ha att förändra turordningsreglerna i LAS skulle vara att ta bort rättsskydet. Det komiska är att LO själva släppte en rapport i somras där problemen med turordningsreglerna togs upp.

Det handlar om att ungdomar och nya svenskar får otryggare anställningar. Tidigare sjukskrivna får inte chansen på arbetsmarknaden och folk som stannar kvar längre på arbeten de inte trivs på. Detta skriver alltså LO själva i rapporten.

Jag svarade dem i en debattartikel som tyvärr ”bara” publicerades på nätet i lördags. Även FP hade en liknande artikel.

0