"För ett nytt ledarskap för Sverige!"

Rickard Nordin

Ensamstående pappa och klimat- och energipolitisk talesperson i riksdagen (C) med intresse för e-sport. Streamar på Twitch och driver personvalskampanj i Gbg.

Göteborg| Centerpartiet| Miljö| Val| Riksdagen| Arbetslöshet| jobb| Riksdag| Energi| Bostäder| Media| Personval| Klimat| Stadsmiljö| Kollektivtrafik| Biljettsystem| Västtrafik| Skatt| Barn| Cyklism| Träd| e-sport| solel| förnybar energi| Infrastruktur

24

nov

Låta staden bebyggas!

torsdagen den 24 november 2011

Ska Stena vara kvar i Masthugget?

Härliga rubriker i GP!
Det diskuteras om att överbrygga eller gräva ner Oscarsleden, något som jag propagerade för i valet 2010. Den som laddar ner appen ”Politik för Göteborg” (både Iphone och Android) kan se förslaget.

Vi behöver få mer plats i Göteborg och Oscarsleden tar upp mycket värdefull mark och skärmar av staden från vattnet. Stena-terminaeln kanske inte kommer flytta, men det finns åtminstone diskussioner om att komprimera uppställningsplatser m.m.

Det kostar visserligen någonstans mellan 500miljoner och 1 miljard, men det man får fråga säg är ju vad vi får för pengarna. Vi öppnar upp för människor att närma sig vattnet, vi får många nya centrala tomter att bebygga och vi får en förtätning där det redan finns gott om kollektivtrafik. Vi ska inte heller glömma att med en nedgrävd Oscarsled föbättrar vi luftkvalitén rejält i området, vilket är bra för alla de som bor i närheten.

Yimby har tidigare skrivit om stadsdelen och visat på hur man skulle kunna bygga, med eller utan Oscarsled. Risken är ju dock, som man påpekar de närboende som kommer överklaga allt som går med tanke på utsikter m.m.

Jag hoppas verkligen att de styrande i staden (S,V,MP) tar tag i byggandet nu. Befolkningsökningen och inflyttningen är stor, men byggandet är minimalt. Bostadsbristen bara ökar. Den kostnaden talar ingen om. Vad kostar det samhället att människor söker sig från Gbg för att de inte hittar bostad. har vi tur stannar kompetensen i regionen, men risken är att den flyttar längre bort och då är den förlorad för vår del. Det beräknas inte när staden tänker på kostnader för byggnation. Dags att börja räkna på verkligheten!

0