"För ett nytt ledarskap för Sverige!"

Rickard Nordin

Ensamstående pappa och klimat- och energipolitisk talesperson i riksdagen (C) med intresse för e-sport. Streamar på Twitch och driver personvalskampanj i Gbg.

Göteborg| Centerpartiet| Miljö| Val| Riksdagen| Arbetslöshet| jobb| Riksdag| Energi| Bostäder| Media| Personval| Klimat| Stadsmiljö| Kollektivtrafik| Biljettsystem| Västtrafik| Skatt| Barn| Cyklism| Träd| e-sport| solel| förnybar energi| Infrastruktur

26

feb

Biljettdiskussionen fortsätter

tisdagen den 26 februari 2013

vasttr

Jag har fått många spännande synpunkter på den debattartikel jag hade i GP igår om Västtrafiks biljettsystem. Idag skriver GP vidare om de nya system som diskuteras. Det har varit många glada mejl, vilket inte är speciellt vanligt annars. Flera har också berört enkelheten för de som reser sällan eller vill betala med mobilen.

Till er kan jag bara ge helt rätt. Jag hade i orginalartikeln ett stycke med om just de som inte reser så ofta. (Turister, men även en del lokala personer som vanligtvis åker bil, men kanske ska dricka ett glas vin på fredagskvällen.) Men utrymmet på debattsidorna är begränsat så jag var tvungen att kapa den texten.

Självklart ska det gå att på ett enkelt sätt köpa biljetter för enstaka resor. På de flesta spårvagnar finns nu kortautomater, vilket är bra, men det skulle behöva utökas. Att förarna inte längre tar kontanter är i det sammanhanget ett problem, men samtidigt var det en stor risk för förarna på kvällar då vi ofta kunde läsa om rånade spårvagnar och bussar.

Att teleoperatörerna inte längre fakturerar betalningar, vilket har tvingat kollektivtrafiken att förändra sina SMS-biljetter är inte heller någon höjdare, men inget som Västtrafik ska lastas för. Däremot behöver vi fundera vidare på hur vi förenklar den biten också.

0