"För ett nytt ledarskap för Sverige!"

Rickard Nordin

Ensamstående pappa och klimat- och energipolitisk talesperson i riksdagen (C) med intresse för e-sport. Streamar på Twitch och driver personvalskampanj i Gbg.

Göteborg| Centerpartiet| Miljö| Val| Riksdagen| Arbetslöshet| jobb| Riksdag| Energi| Bostäder| Media| Personval| Klimat| Stadsmiljö| Kollektivtrafik| Biljettsystem| Västtrafik| Skatt| Barn| Cyklism| Träd| e-sport| solel| förnybar energi| Infrastruktur

14

dec

Vad som sker i Aleppo är din och min angelägenhet!

onsdagen den 14 december 2016

För ett litet tag sedan deltog jag i en ljusmanifestation för att uppmärksamma vad som händer i Aleppo. Jag blev inbjuden att hålla ett litet tal. Jag känner ingen i Aleppo. Jag känner inte ens någon i Syrien. Knappt någon i regionen ens. Jag tror inte att de flesta av de julstressade människorna i centrala Göteborg heller gör det. Ändå är det så viktigt att inte låta bilderna bara fladdra förbi på nyheterna och sedan glömma.

För det är människor vi talar om. Människor vars livssituation är så olika min och många andra svenskars att det inte går att föreställa sig. Det som utspelar sig på nyheterna skulle nästan lika gärna kunna vara en film. Ändå sker det. inte bara i Aleppo och Syrien utan över hela världen. Varje dag.

Världen blir allt fredligare. Det kan vara svårt att tro för den som slår på nyheterna. Braskande rubriker om mord, våldsbrott och krig säljer bättre än de om att livet ännu en dag ter sig något bättre än igår för fler och fler i världen. Men det är vad som sker. Därför blir det extra viktigt att vi i Sverige gör vad vi kan för de som inte har lyxen att i det genetiska lotteriet födas i Sverige med fantastiska förutsättningar.

Det är därför vi ska låta människor komma hit. Låta människor som flyr från krig och förtryck få komma till Sverige. Därför är jag så glad att jag representerar Centerpartiet. Ett parti som står upp för en human flyktingpolitik. Som respekterar asylrätten och vill låta människor som kommer hit bygga ett nytt liv i trygghet. Det är extra mycket värt att fundera över i julstressen. Glöm inte att vi firar jul till minne av Jesu födelse – en judisk flykting från arabvärlden som föddes under svåra förhållanden.

God Jul till er alla och en extra tanke skickar jag till de människor runt om i världen som flyr för att skapa sig ett bättre liv någon annanstans.

0