"För ett nytt ledarskap för Sverige!"

Rickard Nordin

Ensamstående pappa och klimat- och energipolitisk talesperson i riksdagen (C) med intresse för e-sport. Streamar på Twitch och driver personvalskampanj i Gbg.

Göteborg| Centerpartiet| Miljö| Val| Riksdagen| Arbetslöshet| jobb| Riksdag| Energi| Bostäder| Media| Personval| Klimat| Stadsmiljö| Kollektivtrafik| Biljettsystem| Västtrafik| Skatt| Barn| Cyklism| Träd| e-sport| solel| förnybar energi| Infrastruktur

27

jan

Skillnaden på att samtala och samarbeta med någon

fredagen den 27 januari 2017

I veckan satt jag och lyssnade på en forskare som pratade om hur människor väljer kortsiktiga vinster framför långsiktiga. Lätt att känna igen sig i dagens politik. Men jag tror det är helt fel väg att gå för politiken. Jag är i politiken för att vinna i längden, inte för dagen.

Hela diskussionen om Trump, SD och spelteori är så himla kortsiktig. Det tilltalar såklart en del med kortsiktiga lösningar och enkel retorik. Du kan vinna folks röst med sådant på kort sikt. Men när verkligheten är komplex och lösningarna svåra behövs också långsiktiga politiker. För när de kortsiktiga lösningarna fallerar – och det kommer de göra, då dras också mattan undan på dem som driver den typen av politik.

Saker må se mörkt ut just nu på många sätt, men jag är övertygad om att när pendeln svänger (och det kommer den göra förr eller senare), då är det de som vågat stå rakryggade genom stormen, som inte vände kappan och som hela tiden trott på de värderingar som de känt är rätt som kommer vinna. Den politiken vill jag föra, den politiken är den vi för.

De senaste dagarna har handlat mycket om olika partiers förhållande till SD. Jag alltid trevlig och pratar såklart även med SD-ledamöter i korridoren. En av dem har också barn på barnverksamheten här i riksdagen ibland (Alvar smittade hennes barn med vattkoppor…oups), en annan spelar samma online-spel som jag. För mig handlar det om medmänsklighet att samtala med alla som jag tycker är trevliga och vara artig mot resten. Precis som i resten av livet. Du vinner aldrig någons sinne genom att vara otrevlig. Däremot har jag väldigt svårt att se mig själv förhandla om politiska förslag med SD. Helt enkelt för att vi sällan delar samma åsikter, har helt olika värderingar och våra partier bygger på totalt olika människosyn. Det är därför vi inte förhandlar eller vill bilda regering med aktivt stöd av SD. Det är inte svårare än så.

Det finns mängder av spelteori och alternativ som flyger om kring just nu. Här kan du hitta Centerpartiets svar på de flesta av dem:
https://www.centerpartiet.se/landningssidor/januari-2017/alliansen.html

0